WEEKEND MADRID

Eindelijk was het zo ver. Zaterdag 2 Maart zou ons weekendje Madrid beginnen met spektakel. Nadat we hadden ingecheckt in ons hotel bij de Grand Via zijn we gelijk doorgegaan naar de wedstrijd van Real Madrid tegen Barcelona. Wat was het een leuke spannende wedstrijd in een mooie stadion genaamd Bernabeu. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning van Real Madrid. Na de wedstrijd zijn we begonnen met het verkennen van Madrid. Madrid is een mooie historische Spaanse stad. Brede straten, mooie grote pleinen en prachtige gebouwen bepalen het decor van de hoofdstad.
DSC03795
Het Koninklijk Paleis (Palacio Real)

IMG_1255
Plaza Mayor

IMG_0252
Voetbal wedstrijd Real Madrid tegen Barcelona

IMG_1261
Flamenco show

IMG_1257DSC03887
Retiro park
paella
Paella is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken
DSC03928
IMG_1267

Bezienswaardigheden

Als u in Madrid bent tijdens een stedentrip, breng dan zeker een bezoek aan het koninklijk paleis Palacio Real uit de achttiende eeuw met rondom de meer dan levensgrote beelden van de Spaanse Monarchen, het wereldvermaarde Prado Museum met uitzonderlijk kostbare kunstschatten, het Retiro Park met een fraaie rozentuin en de oude stad met onder meer het via acht poorten toegankelijke Plaza Mayor en het parlementsgebouw. De Gran Via, de wijk Chueca, de Puerta del Sol moet je ook zeker niet missen. Het zijn de leukste bezienswaardigheden van Madrid.

Winkelen

Zoals overal in Spanje sluiten de meeste winkels tussen de middag. Men houdt dan siësta en het leven valt er stil. Daarentegen kunt u ‘s avonds vaak wel tot 22.00 uur in de winkels terecht.De keus aan winkels is enorm. In de buurt van de Gran Vía en Puerta del Sol hebben grote modeketens als H&M en Zara zich gevestigd. Ook de immense warenhuisketen El Corte Ingles is hier volop vertegenwoordigd. Ook zit hier een Sephora, dé plek voor bergen make-up en tutspulletjes. Voor mensen die geld teveel hebben is de wijk Salamanca een ideale bestemming.

beautyandugly

Geef een reactie