Colour correcting concealer(Kleurcorrigerende concealer)

Ik ga vandaag een artikel schrijven over een correcter. Ik heb last van donkere kringen onder me ogen en  ik weet ook dat ik ook niet enige ben. Deze kringen ontstaan bijvoorbeeld als je te weinig hebt geslapen, maar het kan ook genetisch bepaald zijn. Indiase vrouwen hebben vaak kringen onder hun ogen. Ook als je Nederlands, Turks, of wat dan ook, bent kun je te maken hebben met dit ‘probleem’.

concealer_corrector_6_color_medium_with_box

 

Colour correcting concealer (of kleurcorrigerende concealer) is hét product voor meiden die last hebben van donkere kringen onder hun ogen. Normale concealer kent bijna iedereen wel: een huidkleurige crème of vloeibaar product die je gebruikt om puistjes, rode plekjes en andere oneffenheden te verbergen. Dit kun je ook onder de ogen gebruiken voor een frisse, wakkere blik. Een kleurcorrigerende concealer werkt iets anders.

colored_concealers

Wat is het?

Een corrector is perzik of roze van kleur en neutraliseert de paarse of groene tinten onder je ogen die een concealer alleen niet kan verbergen. Een concealer die op de markt wordt gebracht als kleurcorrigerend of colour correcting heeft maar één functie. En die functie is afhankelijk van de kleur concealer. De kleuren:

– Roze/geel/oranje
– Groen
– Paars

color-theory-in-color-correction

Roze/geel/oranje
Concealers met een roze, gele of oranje ondertoon verbergen de donkerste kringen onder iemands ogen. Roze concealer is perfect voor meiden met blauwe kringen/aderen onder hun ogen. Dat zie je meestal bij blanke vrouwen. Heb je meer een olijfkleurige huid? Ga dan voor een gele concealer. Oranje concealer werkt perfect op donkere huidskleuren, zoals Indiase.

Groen

Groene concealer verbergt rode plekjes. Rood staat tegenover groen in het kleurenwiel. Puistje? Stip een beetje groene concealer aan op een puistje en de roodheid om de puist verdwijnt. Rode wangen? Groen zorgt ervoor dat de kleur neutraliseert.

Paars
Paars werkt geweldig voor de grauwe huid.  Deze concealer is niet makkelijk verkrijgbaar. Als je wel een paarse concealer kan vinden? Een klein beetje concealer rondom de mond – of wat jouw probleemgebied aanbrengen dan resultaat is wonder.

Let op: kleurcorrigerende concealers gebruik je niet op zichzelf.  Breng een dun laagje aan en gebruik daarna jouw eigen huidkleurige concealer over de corrigerende concealer heen.

Waar te koop?

Colour correcting concealers zijn minder goed verkrijgbaar dan de ‘gewone’ concealers. Bobbi Brown staat bekend om haar concealers. Neem eens een kijkje bij de Bobbi Brown counter als je wilt investeren in goede make-up. Deze corrector is verkrijgbaar in zestien verschillende tinten.

Bobbi Brown corrector – Bijenkorf – € 28 of MAC Pro Conceal and Correct – MAC – € 38,-

Voor een budget variant kijk  eens bij Essence of Catrice.

s1317650-main-Lhero

 

 

Ik hoop dat je dit artikel leerzaam vindt.

beautyandugly

Geef een reactie