Dagcreme

Dagcreme is heel goed  voor je gezicht. Het beschermt de huid van je gezicht tegen de schadelijke effecten van de zon, wind en regen en zorgt er voor dat je gezicht niet uitdroogt of juist te vet word. Maar welke is nu geschikt voor jouw huid? Er zijn speciale dagcremes voor de droge huid, de normale huid, de vette huid en de gemengde huid.

dagcreme

Zoek een dagcrème voor jouw huidtype uit en vraag eventueel bij de drogist wat proefmonstertjes (bij de betere drogisten en parfumerieën kan dit). Een goede dagcrème is echt belangrijk!

dagcre

Je huid blijft nooit hetzelfde, zelfs in een ander seizoen kan je huid anders reageren! Vooral in de winter heeft je huid andere dingen nodig dan in de zomer. In de winter bescherm je je huid tegen wind en kou en in de zomer bescherm je je huid juist weer tegen de zon en uitdroging. Je hebt voor je hele gezicht en nek niet meer dan een halve theelepel nodig. Als je te veel gebruikt word het veels te vettig!Smeer de crème zachtjes in, liefst in ronddraaiende bewegingen. Probeer niet te hard te wrijven.Doe de crème op met je (schone) vingertoppen.

De zon is de belangrijkste huidverouderaar en de belangrijkste functie van een crème is dan ook bescherming tegen de zon. In de zomer kun je het beste zonnebrand gebruiken,  in de winter kan die bescherming ook in een dagcrème zitten, als er maar minstens factor 15 in zit en zowel tegen UVB- als tegen UVA-stralen beschermt.’Ook op een crème zit een houdbaarheidsdatum, dit is te herkennen aan een teken (een soort geopend potje) met een cijfer erin en dan een M. Meestal staat er 3M, 6M of 12M op. Het tekentje geldt voor geopende potjes.
bewaar
Bewaar je dagcrème op een koele en droge plaats. Bijvoorbeeld in je toilettas, make-uplade of badkamerkastje.

beautyandugly

Geef een reactie